تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
نادانم

نادانم

تفاوت روانشناس، متخصص روانپزشک و متخصص مغز و اعصاب چيست؟

به گفته کودک کلينيک متخصص مغز و اعصاب (نورولوژيستي) که دوره هاي تکميلي تشخيص و درمان سردرد را گذرانده و تبحر کافي در درمان انواع سردرد را دارد فوق تخصص سردرد گفته مي شود.

از آنجاييکه سردرد يکي از شايعترين علامتهايي است که بيمار را نزد پزشک مي کشاند معمولا ابتدا فرد توسط پزشکان عمومي وداخلي ويزيت مي شود. در صورتيکه نياز به برسي هاي تشخيصي و درمان تخصصي تر باشد بيماربايد به متخصص مغز و اعصاب و فوق تخصص سردرد مراجعه کند.

پزشک متخصص سردرد در فوق تخصصي سردرد، جديدترين، به روز ترين و بهترين روشهاي درمان سردرد را به صورت تخصصي به بيماران مبتلا به انواع سردرد ارائه مي دهد که اين کار پس از معاينه دقيق نورولوژيک و در صورت نياز اقدامات پاراکلينيک صورت مي گيرد.

تفاوت روانشناس، متخصص روانپزشک و متخصص مغز و اعصاب چيست؟

نورولوژيست‌ها (متخصص مغز و اعصاب)،‌ روانپزشکان و روانشناسان اگرچه حوزه کاري مشخصي دارند و تخصص‌هاي جداگانه‌اي مي‌گيرند، از سوي بسياري از مراجعان و بيماران ممکن است با يکديگر اشتباه گرفته شوند. اينکه کي بايد به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کرد، کي به روانپزشک و کي به روانشناس، ممکن است سوال بسياري از مردم باشد.

اگر اين سوال، سوال شما هم باشد، بايد بدانيد که اصولا روانشناس فردي است که دوره عمومي پزشکي را نگذرانده است و با گرفتن مدرک ليسانس، فوق‌ليسانس و دکترا در رشته روانشناسي، روانشناس شده است و مي‌تواند با ارائه راهکار‌هاي مختلف (بدون تجويز دارو) به مراجعانش کمک کند اما روانپزشک، پزشک متخصصي است که دوره عمومي پزشکي را طي کرده و پس از آن در رشته اعصاب و روان تخصص گرفته است.

متخصص مغز و اعصاب (دکتر بيتا جبلي) يا نورولوژيست هم پزشک متخصصي است که پس از طي کردن دوره پزشکي عمومي، تخصصش را در رشته مغز و اعصاب (نورولوژي) گرفته تا بتواند بيماري‌هايي مانند تشنج، ام‌اس، ميگرن و سردرد‌هاي مختلف، فلج، سکته مغزي و کمردرد‌هاي مزمن و بيماري‌هايي از اين قبيل را تشخيص دهد و درمان کند.

روانپزشک نيز مي‌تواند در درمان اضطراب‌ها، افسردگي‌ها و ساير مشکلات اعصاب و روان به مراجعانش کمک کند و به آنها دارو بدهد اما روانشناس نمي‌تواند دارو تجويز کند و معمولا روان‌درماني مي‌کند.

ضمنا اين نکته را هم بايد يادآور شوم که جراح مغز و اعصاب هم مي‌تواند جراحي‌هايي مانند برداشتن انواع تومور‌ها يا ديسک کمر را انجام دهد بنابراين هيچ شباهتي بين رشته‌هاي روانشناسي، روانپزشکي و تخصص مغز و اعصاب وجود ندارد.

چه موقع براي سردرد به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنيم؟

  • سردرد آنقدر شديد باشد که با فعاليتهاي روزانه تان تداخل کند و شما را از کار، مدرسه و زندگي روزمره بازدارد.
  • وقتي مجبوريد بيشتر روزها از آسپرين، بروفن، استامينوفن يا ساير دارو هاي مسکن سردرد مسکن استفاده کنيد.
  • وقتي حس مي کنيد سرتان رو به بدتر شدن است.
  • وقتي از اينکه داروي زيادي براي تسکين سردرد مصرف مي کنيد نگران هستيد.
  • اگر براي درمان سردرد مجبور به مراجعه به اورژانس شده ايد.
  • اگر بيش تر از 15 روز در طي ماه گذشته سردرد داشته ايد.
  • وقتي سردردتان براي اولين بار بالاي 50 سالگي شروع شود.
  • اگر سردرد شروع ناگهاني و انفجاري داشته باشد و نه تدريجي

اگر سردردتان با هر يک از علائم زير باشد:

الف) تب

ب) تهوع و استفراغ بخصوص استفراغ هاي صبحگاهي

ج) گيجي و منگي

د) درد و سفتي گردن

ه) هرگونه کاهش سطح هوشياري

و) اختلال بينايي و تاري ديد

ز) هرگونه نشانه هاي فوکال نورولوژيک مثل ضعف يک قسمت بدن و صورت

نحوه ارزيابي و تشخيص متخصص نورولوژيست چگونه است؟

قدم اول، گرفتن شرح حال دقيق از بيمار:

اينکه علائم از چه تاريخي، با چه شدتي شروع شده است؟ ابتدا کدام قسمت را درگير کرده است ؟ سير بيماري فرد چطور بوده است؟

بنابراين در مراجعه به متخصص نورولوژي لازم است تمامي اطلاعات دقيق ارائه شود که پزشک در تشخيص گمراه نشده و روند درمان سريع تر پيش رود.

نحوه معاينات متخصص مغز و اعصاب (نورولوژيست)

معاينات نورولوژي با توجه به شکايت اصلي بيمار شامل: معاينات سرو گردن و ته چشم بيمار، معاينه اندام ها، رفلکس ها، وضعيت تعادل، معاينه اعصاب دوازده گانه، معاينه حس لمس، موقعيت و… مي‌باشد.

سپس با توجه به اطلاعات به دست آمده به تناسب تشخيص هاي احتمالي درموارد مورد نياز پزشک از ابزارهاي پاراکلينکي براي تشخيص بهتر استفاده مي‌کند.

 

موضوع :
برچسب ها : تفاوت,روانشناس،,متخصص,روانپزشک,و,متخصص,مغز,و,اعصاب,چیست؟,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در چهارشنبه 27 مرداد 1400ساعت 2:08 توسط عشق | تعداد بازديد : 218 | |

مشکلات نوجوانان در خانواده روانشناس نوجوان

مشکلات نوجوانان در خانواده روانشناس نوجوان

 

کودک درون فعالي داشته‌باشد

روانشناس کودک و نوجوان با وجود بزرگسال بودن، نبايد ذهنيت دنياي نوجواني خود را از دست بدهد، در اين صورت احتمال ارتباط موفقيت آميز او با نوجوانان افزايش مييابد.

 

در نوجوانان حس اعتماد را ايجاد کند

او بايد بتواند رابطه‌اي صميمي با نوجوانان برقرار کند، تا آن ها با اطمينان از مورد اعتماد بودن روانشناس خود بتوانند به‌راحتي با او ارتباط برقرار کنند و تمامي مواردي که‌در ذهنشان مي‌گذرد را بيان کنند.

 

 

دلسوز و قاطع باشد

احساس همدلي و داشتن مهارت کافي در ايجاد ارتباط، يکي از مهمترين نکاتي است که‌يک روانشناس بايد داشته‌باشد.

 

يک روانشناس ماهر حوزه ‌نوجوانان بايد در درجه‌ي نخست شنونده‌خوبي باشد. او بايد بتواند با استفاده‌از مهارت هاي فردي رازداري و همدلي خود را به‌نوجوان نشان دهد تا در نهايت نتيجه‌ي درماني بهتري حاصل شود.

 

براي اين مطالعه، محققان علوم اعصاب در دانشگاه استنفورد اسکن MRI عملکردي از جوانان 13 تا 16 و نيم سال انجام دادند. در طول اسکن، آنها صداي ضبط شده مادران شرکت کنندگان و زنان ناآشنا را پخش کردند.

 

اين مطالعه به دنبال مطالعه مشابهي که در سال 2016 روي کودکان 7 تا 12 ساله  توسط همين محققان انجام شده بود، انجام شد.

 

در هر دو مطالعه، شرکت کنندگان در 97 درصد مواقع صداي مادران خود را شناسايي کردند. در کودکان کوچک‌تر، اسکن‌هاي MRI نشان داد که صداي مادر، نواحي مختلفي از مغز را فراتر از نواحي شنوايي، از جمله مراکز پاداش، مناطق پردازش احساسات و نواحي پردازش بصري تحريک مي‌کند.

در ميان نوجوانان، پاسخ‌هاي مغزي در تمام زمينه‌ها شدت بيشتري داشت .اما به طور قابل‌توجهي، نوجوانان واکنش مغزي قوي‌تري به صداي ناآشنا نشان دادند، به‌ويژه در زمينه‌هاي مربوط به پردازش پاداش و ارزش‌گذاري اجتماعي. اين تغيير در پسران و دختران بين 13 تا 14 سال به طور مساوي رخ داد.

 

اساساً، محققان دريافتند که مغز نوجوانان تغيير مي کند تا به آنها کمک کند با افراد جديد هماهنگ شوند و تأکيد کمتري بر والدين خود داشته باشند. اين تغيير به نوجوانان کمک مي کند تا از نظر اجتماعي رشد کنند و با افراد خارج از خانواده خود ارتباط برقرار کنند.

 

دکتر پرسي ميستري، نويسنده ارشد و محقق پژوهشي در روانپزشکي و علوم رفتاري گفت: صداي مادر منبع صوتي است که به کودکان خردسال همه چيز را در مورد دنياي اجتماعي-عاطفي و رشد زبان مي آموزد. جنين‌هاي داخل رحمي مي‌توانند صداي مادرشان را قبل از تولد تشخيص دهند، اما در نوجوانان حتي اگر زمان بيشتري را نسبت به نوزادان با اين منبع صوتي گذرانده‌ باشند، بازهم مغز آنها به صداهاي نا آشنا واکنش بيشتري نشان مي دهد

 

تغييرات عصبي در نوجوانان به آنها کمک مي کند تا به صداهاي جديد توجه بيشتري داشته باشند و آنها را وادار مي کند تا به صداي والدين خود واکنش کمتري نشان دهند. وقتي نوجوان شما به حرف شما گوش نمي دهد، سرکشي نيست، بلکه يک نقطه عطف رشد طبيعي است.

 

کلينيک اوان روانشناس، روان درمانگر و متخصص نوجوانان و جوانان با تجربيات بالغ بر 2500 جلسه ‌روانشناسي روانشناسي ميگويند، قبل از انتخاب يک روانشناس، با سه‌روانشناس مشورت کنيد. روانشناسان سبک ها و رويکردهاي مختلفي دارند. به‌عنوان مثال، در برخي رويکردها روانشناس به‌طور مشترک با والدين و نوجوان کار مي‌کند، در حالي که‌ممکن است روانشناس ديگري با استفاده‌از رويکرد متفاوتي ترجيح دهد که‌جلسات مشاوره‌را فقط با نوجوان پيش ببرد. توصيه‌مي‌شود که‌والدين کمي وقت صرف کنند. بسياري از والدين مشتاق اند اولين روانشناسي">روانشناسي را که‌ملاقات کردند انتخاب کنند و سريعتر درمان فرزند خود را شروع کنند ولي ممکن است بعداً از اين کار پشيمان شوند. پس بهتر است عجله‌نکنيد و صبور باشيد.

اقدامات والدين براي انتخاب روانشناس مناسب

براي مشاوره‌آماده‌شويد. قبل از تنظيم مشاوره، ليستي از نگراني هاي مربوط به‌فرزندتان را تهيه‌کنيد. هرگونه‌ارزيابي آموزشي يا گزارش کلاس را در اختيار داشته‌باشيد. سابقه‌طولاني مدت فرزند خود را در نظر بگيريد. آيا اين مشکلات مربوط به‌بازه‌زماني اخير است؟ آيا در خانواده‌شما تغييرات يا اختلالات قابل توجهي ايجاد شده‌است؟ هيچ کس فرزند شما را بهتر از شما نمي شناسد، بنابراين هرچه‌اطلاعات بيشتري درباره‌فرزند خود جمع کنيد در سرعت و پيشرفت جسات روانشناسي فرزند شما موثر است. مشارکت با درمانگر و همکاري با يکديگر راهي سريع براي کمک به‌فرزند شما است.

 

سوال :

مشاوره دوران کودکي و نوجوان بيشتر در راستاي چه مسائلي هست ؟

مشاوره در راستاي :

آموزش صحيح و موثر تربيت فرزندان به والدين

آگاه سازي والدين در مورد ويژگي ها، ظرقيت ها و تفاوتهاي کودکان در هر مقطع سني

حل مشکلات کودکان در زمينه هاي مختلف رفتاري، تحصيلي، ارتباطي

ارزيابي، تشخيص و درمان اختلالات کودک

ارزيابي هوش و انجام تست هاي  هوشي کودکان و نوجوانان

و

کودکاني که با جدايي يا طلاق يا مشاجرات والدين روبرو هستند. اطفال و نوجواناني که تجربه فقدان و سوگ عزيزان را داشته اند. کودکان و نوجواناني که مورد سواستفاده هاي جنسي، آزار و… قرار گرفته اند و همچنين کودکاني که دچار بيماري هاي ناتوان کننده جسمي مي باشند نياز مبرم به حمايت هاي روانشناسي کودک دارند.

سوال :

  توصيه شما براي والدين چي هست ؟

اگرمي خواهيد فرزندتان را با کمترين درصد اشتباهات پرورش دهيد و پيچ و خم هاي رفتار و هيجان هايش را بشناسيد؟

اگر فرزند شما در موقع درس خواندن تمرکز لازم را ندارد؟

اگر کودک‌تان به شکل غيرقابل کنترلي پرخاشگر شده است؟

اگر فرزندتان جنب و جوش يا تخريب‌گري زيادي دارد؟

اگر کودک تان دچار ترس هاي غير منطقي است يا مضطرب است؟

و…

https://bit.ly/3tj4iXG

http://gg.gg/11aq05

 

https://www.quora.com/profile/Lila-Lewis-20

https://www.twitch.tv/lilalewis8

https://www.openstreetmap.org/user/LilaLewis8

https://www.tripadvisor.com/Profile/601lilal

https://www.4shared.com/u/NdXCLgyt/LilaLewis8.html

https://issuu.com/lilalewis8

https://www.indiegogo.com/individuals/29269371

https://www.mixcloud.com/LilaLewis8/

https://www.reverbnation.com/artist/female3767

https://loop.frontiersin.org/people/1813653/bio

https://unsplash.com/@lilalewis8

https://www.evernote.com/shard/s416/sh/5c348de4-d007-c7fe-c5ae-576aba44b405/4e0be0ace7fe9b12c756eb5faf5e3df4

https://www.liveinternet.ru/stat/avanclinic.ir/

https://coub.com/lilalewis8

 

 

موضوع :
برچسب ها : مشکلات,نوجوانان,در,خانواده,روانشناس,نوجوان,,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در جمعه 27 خرداد 1401ساعت 11:51 توسط عشق | تعداد بازديد : 44 | |


صفحه قبل 1 صفحه بعد